Vakantie

Jul
di 23

Als imker kun je eigenlijk nooit weg. Vanaf begin juli zijn we twee weken op vakantie gegaan naar een natuurcamping in Groesbeek. Vlak voor vertrek heb ik nog gevoeld aan de bijenkasten of er veel lindehoning is gehaald. De bijenkasten waren zwaar dus het belooft dit jaar een goede linde oogst te worden.

Op de natuurcamping hebben we de tent neergezet in een prachtig weitje met klaverbloemen. Wat wil je als imker nog meer: constant gezoem van bijen om je tent. Tijdens vakanties kijk ik altijd met de blik van een imker. Is dit een mooi drachtgebied? Staan er soms bijenkasten van andere imkers? Op enkele plaatsten in de Ooijpolder en Millingerwaard ging mijn hart harder kloppen. Wat een bloeiende kruidenzee, een eldorado voor bijen. Maar in gebied van staatsbosbeheer mogen geen bijenkasten staan dus weinig bijen te zien.

Halverwege de vakantie zijn we toch een dag heen en weer gegaan naar Leiderdorp. Om groenten te oogsten in de tuin en even de bijenstallen te bezoeken of alles goed gaat. Op de terugweg hebben we het bijenhuis in Wageningen bezocht. Een 9 raams nieuwe honingslinger gekocht en wat bijentabak. Laat de linde honing nu maar komen. Naast het bijenhuis bevindt zich een mooie tuin met bijenstal en een aparte bijenstal voor het plaatsen van bijenkorven. Misschien leuk om ook zo'n stal in Leiderdorp te bouwen. Nu genoeg over bijen, terug naar Groesbeek en nog een weekje wandelen in de prachtige natuur vlakbij het Reichwald. Bij thuiskomst vanaf tweede helft juli beginnen met de oogst van de linde honing. Daarna de volken behandelen tegen varoamijten en dan met de grote volken naar de Biesbosch voor de dracht op de springbalsemien.

 

Naar het overzicht met al het nieuws