Mede

Dec
wo 15

Wat is mede eigenlijk?
Waar wijn ontstaat uit druiven die een vergistingsproces hebben ondergaan, wordt bij mede honing als basis genomen voor de vergisting. Dit proeces duurt maanden. Imkers die mede maken, voegen vaak extra ingrediënten toe, zoals kruiden en specerijen.
Mede is heerlijk als dessertwijn, of in plaats van een glas port, met een kaasje, een nootje of een vijgenbroodje.

Mede: de Godendrank
De Griekse Goden op de Olympus dronken mede. Naar verluidt dankten zij hun onsterfelijkheid aan de helende en zuiverende werking van honing. Totdat Dionyssos geboren werd, die introduceerde de wijndruif en de wijn bij de Goden.
Het was de mede die kennis en wijsheid bracht aan Odin, de oppergod van de Vikkingen.

Mede: minstens 8.000 jaar oud
Het alleroudste 'wijn' concept ter wereld. Niet meer en niet minder. Dat is mede, wijn met honing als basis, in plaats van druiven. Mede werd gedronken van Ethiopië tot Scandinavië. Tot na de middeleeuwen was mede bij ons ook een zeer populaire drank. Het werd zowel warm als koud gedronken.

Door de bijen en voor de bijen
Onze mede wordt geheel ambachtelijk naar eigen receptuur in België gemaakt uit de beste natuurlijke ingrediënten. Het vergistingsproces duur minimaal drie maanden. Het alcoholpercentage schommelt tussen de 10 en 13 procent, afhankelijk van de vergisting.

Naar het overzicht met al het nieuws