Najaarshoning

Sep
do 14

Ik heb nog bijenvolken staan op twee locaties waarvan ik verwacht nog in de loop van september honing te kunnen oogsten. 
De ene locatie is in Roelofarendsveen waar zeven volken staan op het terrein van zorgboerderij Kroon aan de Huigsloterdijk. Daar vlak bij zijn akkers met groenbemester met een mengsel van bladrammenas, Phacelia en witter klaver. Een biologische boer heeft een groot perceel met stroken groenbemester afgewisseld met pompoenen. Verder staan er akkers met zonnebloemen. Wat wil je als bij nog meer? 
De tweede locaties is op de heide. Half augustus heb ik tien volkjes geplaatst op de Elspeterheide. De gemeenteraad van Ermelo heeft wel een limiet gesteld aan het totale aantal bijenvolken op de Elspeterheide. Totaal mogen er 350 volkjes staan, per imker maximaal tien. Omdat ik al vanaf 2015 op de Elspeterheide sta had ik geluk er mijn volkjes te mogen plaatsen. 
Door de vele regen van de afgelopen weken staat de heide er dit jaar goed bij. De verwachtingen zijn daarom hoog gespannen.

Naar het overzicht met al het nieuws