Uitwisseling met Poolse imkers

Nov
do 2

Van 18 t/m 22 oktober heb ik met collega imker Leon Gütz een bezoek gebracht aan de Poolse stad Torun, in het kader van het 35 jarig bestaan van de stedenband tussen Leiden en Torun. 
Samen met Leon hebben we geprobeerd contact te leggen met de plaatselijke imkervereniging, onderdeel van PZP (landelijke bijenorganisatie van amateur imkers in Polen). Helaas lukte dit niet. 
Wel hebben we een ontmoeting gehad met een jonge imker uit Torun, Jan Chlewicka. Hij heeft acht bijenvolken. Hij heeft contact met de PZP en een andere landelijke imkerorganisatie: Polanka. 
Hij was enthousiast over een mogelijke uitwisseling met imkers uit Leiden en omgeving. Hij wil proberen een groep jonge imkers uit Torun enthousiast te krijgen voor een uitwisseling. Begin juni 2024 komt een groep uit Torun naar Leiden. Dit in het kader van de jaarlijkse uitwisseling. 
Het streven is om met deze reis een groep Poolse imkers naar Leiden te krijgen. In de eerste week van juni komen ze woensdag aan en gaat de groep zaterdagavond weer terug naar Torun. Voor de organisatie rond het ontvangst van deze groep imkers vragen we de hulp van leden van de imkervereniging, voor het zoeken naar gastgezinnen en het maken van een interessant programma. 
Het vervolg van deze uitwisseling is dat we met een groep Leidse imkers in de herfstvakantie van 2024 een bezoek brengen aan Torun. 
Hierbij een oproep aan leden van de vereniging zich aan te melden bij Dirk Jan Binnendijk (
info@cronesteynshof.nl) om mee te helpen bij de organisatie van deze uitwisseling.

Naar het overzicht met al het nieuws